LA MASIA CAMPAU ESMENT ESPECIAL ELS PREMIS DE LA IV BIENNAL D’ARQUITECTURA

L’espai multifuncional de Campau, en una masia del segle XVIII, va ser guardonada en la IV Biennal d’Arquitectura ‘Alejandro de la Sota’

Aquests premis, convocats pel mateix organisme col·legial, tenen l’objectiu de distingir les obres més significatives d’acabades entre l’1 de gener del 2003 i el 31 de desembre del 2004, en l’àmbit del Camp de Tarragona, més concretament, les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberá i el Tarragonés; a més de divulgar l’arquitectura més rellevant realitzada en aquestes comarques.

El jurat constituït pels arquitectes Moisés Gallego, Alfredo Payà i Ignacio Rubiño va atorgar, com dèiem, un esment especial a l’Espai Multifuncional de Campau, en la modalitat d’Interiorisme, és a dir, obres d’intervenció en espais interiors. El jurat va destacar que els gestors de Campau van entendre i van fer del treball de reforma de l’espai un exercici interior aplicant per dins tota la intensitat de l’encàrrec, projecte que es resol amb materials en sec respectant l’estructura i forma d’això que s’entén com a existent i que val la pena preservar.

La Masia Campau de Sant Jaume dels Domenys data del segle XVIII i s’ha restaurat part de les dependències annexes per poder oferir aquests espais per a diferents serveis i activitats tant a empreses com a particulars. L’Espai Multifuncional Campau de Sant Jaume ha estat reformat a partir d’un projecte presentat per l’arquitecte Diego Ruiz Calzado.