Historia

Campau és una masia del segle XVII situada al Baix Penedès, concretament a Sant Jaume dels Domenys, que des dels seus orígens mai ha interromput el conreu tradicional de les terres penedesenques, la vinya i l’olivera principalment.

La masia és el resultat de successives ampliacions i adaptacions segons les necessitats de més de tres-cents anys d’història i respon a la construcció típica de les masies catalanes. Des d’un primer espai, amb una cuina de carbó i una llar de foc, la casa va anar creixent amb noves dependències dedicades a l’elaboració del vi, amb una premsa, cups i cellers; a l’emmagatzematge de les collites, amb un paller davant de l’era; i a l’allotjament dels animals, amb un galliner, corral i estable. El temps ha anat reconvertint alguns d’aquests espais adequant-los per a nous usos, però mantenint i respectant l’encant del pas dels anys.

Actualment la masia, que pertany a la mateixa família des dels seus inicis, continua la seva explotació agrícola adaptada a les tecnologies del segle XXI i obre part dels seus espais per a un ús més públic.